Terrasactie gaat door, maar er wordt niet geserveerd

Op dinsdag 2 maart geeft een grote groep horecaondernemers gehoor aan de oproep van Johan de Vos om de terrassen buiten uit te stallen. De actie krijgt een ludiek karakter; de terrassen worden wel opgezet, maar geserveerd wordt er niet. Dat meldt De Telegraaf.

Johan de Vos is horecaondernemer in Breda en riep afgelopen donderdag de horeca op om dinsdag 2 maart de terrassen weer te openen. Zijn oproep kwam een aantal dagen nadat het kabinet bekend had gemaakt dat winkels wel de deuren (beperkt) mochten openen en de parken en pleinen vol stroomden met mensen vanwegen het mooie lenteweer.

De actiegroep vindt het onredelijke dat terrassen niet open mogen. De groep horecaondernemers wil laten zien dat de horeca een oplossing kan zijn in het aanpakken van het probleem van de volle parken en pleinen. Het verbaast De Vos dan ook dat op pleinen en parken mensen in grote groepen genieten van de zon en een drankje, maar zodra dat gecontroleerd op een terras gebeurt, het strafbaar is. 

Boete

Het was initieel de bedoeling dat er ook geserveerd zou worden op de terrassen, de boete van 4000 euro is voor veel horecaondernemers te veel om het risico te lopen. Minister Grapperhaus gaf in een eerder stadium aan ‘gewoon’ te handhaven. Ook verschillende burgemeesters gaven aan te handhaven.

Sommigen horecaondernemers kiezen ervoor om het terras uit te zetten om meer aandacht te vragen voor de situatie en zo spoedig mogelijk de terrassen weer te mogen openen. In Hoorn, Haarlem en Middelburg wordt niet meegedaan aan de actie. Deze ondernemer uit het Noord-Hollandse Bergen gaf voor het weekend aan waarom zij ervoor kiest om niet mee te doen aan de actie.

Registreren op
Registreren
#replace title#