De terrasactie van 2 maart in beeld

Duizenden horecaondernemers zetten vanmiddag rond 12.00 uur hun terrassen buiten om te protesteren tegen de coronamaatregelen. Op sommige terrassen werd daadwerkelijk geserveerd. Andere ondernemers kozen ervoor om de actie ludiek te houden.

Johan de Vos, initiatiefnemer van de actie, opende zijn terras in Breda vanmiddag rond 12 uur en enkele minuten later werden er de eerste biertjes geserveerd, meldt Omroep Brabant. Een halfuur later grepen BOA’s in en werd het terras weer afgebouwd. De Vos heeft geen boete gekregen. Een woordvoerder van de gemeente Breda geeft tegenover de regionale omroep aan dat de terrasactie als demonstratie wordt beschouwd.  

In de rest van het land voerden veel horecaondernemers via de hashtag #veiligopen actie om zo snel mogelijk de terrassen te mogen openen. In de loop van de middag kozen veel ondernemers er weer voor om de terrassen weer op te bergen. Veel ondernemers zien met lede ogen aan dat de parken en stadscentra volstromen met mensen terwijl de terrassen juist een oplossing kunnen bieden in het verspreiden van deze mensen.

Registreren op
Registreren
#replace title#