OVER BADHU

BADHU is een restaurant met kleine Arabische gerechtjes die je heerlijk kunt delen. Bijzondere fusion gerechten met smaken uit Marokko, Egypte, Algerije, Libanon, etc. Bij deze mix aan smaken kun je een echt Marokkaans biertje drinken of gewoon lekker een Kornuit, streekbier of ons eigen bier. We hebben ook Marokkaanse wijn en homemade cocktails met Arabian twist en veel gezonde drankjes. We zijn open voor ontbijt, lunch, diner, borrel en vergaderen en je kunt ook blijven slapen.

ONZE NIEUWE KAART IS WEER INGEGAAN > KOM PROEVEN ;-)
ZONDAG 26 JANUARI hebben we speciale AANSCHUIFTAFELS om alle nieuwe gerechtjes te proberen. ECHT GEZELLIG. KOM OOK!! 

HISTORIE

BADHU zit in een prachtig hoekpand in de stijl van de Amsterdamse school. Het is in 1927 ontworpen door Petrus Johannes Houtzagers als volksbadhuis. Wij hebben het in 2008 verbouwd tot restaurant en hotel. Het restaurant heeft veel ramen en is warm, eclectisch ingericht met Oosterse, industriële en vintage elementen. Je kunt op veel verschillende plekjes zitten. Op een luie bank, in de lounchehoek of aan een Utrechtse tafel van hout uit de buurt op een vintage stoeltjes van Eames. Aan de voorkant zijn de voormalige wachtruimtes van het badhuis. Wij verfden ze geheel blauw en zwart en tussen de planten kun je hier zalig zitten. Bij mooi weer kun je heerlijk genieten op ons zonnige grote terras aan 2 zijden van het pand. Boven het restaurant zit hotel Badhu en ons loft.

BADHU vacature

Onze assistent gaat na 4 jaar wat anders uitproberen. We zoeken dus, per direct, een geweldige nieuwe ASSISTENT BEDRIJFSLEIDER die echt van mensen houdt en van hard en enthousiast werken en toch ook zeker wel ervaring heeft ;-).

Wil jij samen met Tess en ons super team onze gasten een top avond laten beleven en kun jij zo'n 32 à 38 uur per week bij BADHU de scepter zwaaien, mail dan naar info@BADHU.nl

Ook zoeken we altijd leuke collega's voor in de BEDIENING en in de SPOELKEUKEN. Mail je gegevens naar info@BADHU.nl

Hou jij meer van schoonmaken? voor het restaurant en ons hotel (slechts 8 kamers en ons loft) zoeken we nog een SCHOONMAAKWONDER voor in het weekend (ongeveer 6 u/dag) en voor de donderdag en vrijdag.  Hiervoor mag je ook naar info@BADHU.nl mailen

1490867486_restau-pas-site
restau-plant-site
restau-bank-didi
raampartij

// MEZZE menu: laat je verrassen met verschillende gerechtjes van de kaart | lunch 16,5 pp | diner 30 pp | inclusief dessert 35 pp

// KOUDE MEZZE
LIBANEES & TURKS BROOD met wisselende dips | 5
GEKONFIJTE VARKENSWANG met gerookte en gegrilde moeloes ui op rabarberlinten met saffraan en een papadum | 8
BILTONG afrikaans gemarineerde rosbief met in balsamico gemarineerde mini steelbiet, gefrituurde palmkool en dadelcompote | 8
CEVICHE DORADE met maishumus, gepofte maiskorrels, rode ui en koriander | 9,5
YAY'A CORBASI schelpdieren, gamba's, zeewier en komkommerlinten in een saus van yoghurt en munt | 9
SALADE met SUGARSNAPS, mais, little gem, doperwtjescrème, marrakesh kruiden, za' atar, popcorn en zadencrackers | 6 (vegan)
SPINAZIESALADE met ingelegde wortel, dadels, pepita's en wortelcrème met een dressing van sinaasappelbloesem | 6
KINGBOLEET met kastanjepuree op een salade van wilde rijst, rode quinoa, parelgort, noten en rozijnen | 8 (vegan) 

// WARME MEZZE
ROODBAARS gecoat met shugpasta, met prei, pastinaakpuree en een soezenraster met sesam | 7,5
COQUILLES met riso pasta, anjovis, uitgebakken merquez, baharat kruiden en salie | 9,5
PASTA GNOCCHETTI met baby octopus moscardini, freekeh, chermoula en koriander met gefrituurde jalapeno | 8,5
GEFRITUURDE SPRINKHAAN met hartige spongecake, pistache, cepes crème, chips van schorseneren met baharat en olijvenkruim | 9,5
RUNDERTAJINE met artisjok, kalamata olijven, kurkuma, koriander en zure room | 10,5
PADDENSTOELEN gevuld met KOFTE van rundergehakt en harissa met een tomaten-granaatappelsalsa en een tuille van parmezaan en komijn | 8
KIP MUSAKAN in krokant deegpakketje met kikkererwten, groene kool, sumac, kruidnagel en zure room | 7,5
RIJK GEVULDE KIPPENSOEP met tomaat, kikkererwten, ui, harissa, kaneel, munt, koriander en peterselie | 6 
BISSARA gebonden arabische erwtensoep met gerookte makreel en zure room | 6
GEROOSTERDE BLOEMKOOL met crème van knolselderij, sesam en kerrie | 7,5 (vegan)
GROENTENTAJINE van kikkererwten, tomaat, citroen en labneh met koriander en munt | 7,5
B'STILLA filodeegpakketjes gevuld met zwarte en rode linzen, pompoen, abrikoos, harissa en turkse kaas bestrooid met honing, zeezout en hazelnoten | 7,5
LIBANESE PIZZA belegd met turkse kaas, cherrytomaatjes, za'atar en sour cream | 8,5
HARTIGE BAKLAVA van dadel, honing en geitenkaas met komkommerlabneh en gefrituurde kappertjes | 8
FALAFEL van kikkererwten, feta en kurkuma met dip van ras el hanout | 7
FRIED HALLOUMI arabische kaas met stroop van balsamico en vijgen | 7,5

// BIJ
TABOULEZ salade van bulgur met peterselie, koriander en turkse kaas | 3,5
COUSCOUS met kaneel en saffraan| 2,5 (vegan)

// KIDS
keuze uit vlees, vis of vega met daarbij salade, couscous, bolletje ijs en een kleine verrassing | 8

// DESSERT // PIE
4-KAZEN met kletzenbrood en wisselend garnituur | 10
PANNA COTTA van vanille en mascarpone met kardemomsiroop, pistachenootjes en kaneelstengels met isot biber | 6,5
KAMUTHRAA gestoofde peer met espressoschuim, saffraan, kaneel en gekarameliseerde walnoot met een bolletje walnotenijs | 7,5
SALTY CHOCO PIE tuille met zeezout, karamel en kardemom | 8
ARABIAN DELIGHT verschillende arabische zoetigheden HOMEMADE | 6,5 | p/st 1,5
BOLLETJE IJS pistache, chocolade, walnoten, citroen sorbet, vanille en yoghurt | 1,5

//BORREL BITES
BADHU BITTERBAL arabisch van kip en ras el hanout met koriandermosterd | p/st 1,5
LIBANEES & TURKS BROOD met wisselende dips | 5
FRIED HALLOUMI arabische kaas met stroop van balsamico en vijgen | 7,5
FALAFEL van kikkererwten, feta en kurkuma met dip van ras e hanout | 7
BORRELPLANK voor 2p 13,5 | voor 4p 24
olijven | 3,5  |  gerookte zoute amandelen | 3,5

// LUNCH | zelfde als op de avond

//FRESH JUICES & SHAKES
RUBY RED JUICE  van rode biet, gember, sinaasappel en citroensap | 6 ,5
GREEN HEALTHY SHAKE van spinazie, ananas en appelsap | 6,5
ORANGE JUICE fresh | 4,5

// BREAKFAST
libanees & turks brood met kaas, vleeswaren, jam, hagelslag, honing, een kommetje yoghurt met muesli, dadels, een gekookt eitje, verse jus en koffie of thee met daarbij een stukje baklava | 13,5

// COCKTAILS

chall-ananas | home made sage&gin fusion | cointreau | pineapple  lemon| clove |
ali biber | reposado tequilla | ancho reyes chili liqueur | agave syrup | lime | curcuma |
pink mekka| home made vanilla wodka | strawberry | lime | honey | ginger |

// MOCKTAILS
badhu's favorite | gember | kruidnagel | komkommer | tonic |
minty nana | munt | limoen | gingerbeer |

// GIN & TONIC

iksir d'amour | gin mare | giffard parfait d’amour liqueur| grapefruit | tijm | 1724 tonic water |
achmeds answer| kÿro napue gin | cranberries | rosemary | schweppes original |
badhu's gin & tonic | gin mare | tonic | komkommer | limoen |

// BEER
BADHU beer | kurkuma  | kardemom |
kornuit | ceaux | wisseltap streekbier |
casablanca | marokko |
vedett | extra blond | white | IPA |

En nog veel meer!
 

// WINES WHITE
ksar bahia | sauvignon | marokko |
rudi rüttger | weissburgunder | duitsland | 
escapada | vinho branco | portugal | 
kapemort | falanghina | italië |
illumo blanco | chardonnay viognier| frankrijk | 
winzer krems | grüner veltliner | oostenrijk |
caillou | sauvignon | frankrijk | 
// WINES RED
ksar bahia | cabernet sauvignon syraz | marokko | 
rudi rüttger | blaufränkisch | duitsland |
joya castelao | cabernet syrah | portugal |
caillou | malbec | frankrijk |

LEEN

LE:EN is ons andere restaurant en hier eet je heerlijke kleine Aziatisch gerechtjes. Smaken uit alle landen van het Verre Oosten. Japan, Vietnam, Thailand, Cambodja, China, Indonesië, India, etc. LE:EN zit in een geweldig groot industrieel pand, maar door de verschillende zitjes en vele planten oogt het toch enorm intiem. Ook heeft LE:EN een groot en zonnig terras. Hier zit je zalig met een biertje uit het grote assortiment Aziatische bieren of ons eigen LE:ENbiertje. We hebben ook veel bijzondere saké en Thaise whisky. Ook de homemade Asian cocktails zijn zeker het proberen waard.. 

LE:EN gaat om 11:00u open tot laat. LE:EN voor LUNCH, DINER en BAR

NEEL achter LE:EN = grote ruimte achter LE:EN voor vergaderingen, presentaties, bijzodere gelegenheden, borrels en etentjes.  

ADRES:  Heuveloord 140  3523 CK  UTRECHT  030-2511411  www.LEEN-restaurant.nl  info@LEEN-restaurant.nl

AKTIE: 10% korting bij BADHU restauarant =  2 nachtjes slapen bij BADHU + de dinerbon van 1e avond van LE:EN kunnen laten zien.